FileHyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Premium (III) Frontansicht, 5
FileHyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD Premium (III) Frontansicht, 5 from commons.wikimedia.org

Az ötödik generációs, 2015-ös Hyundai Tucson megjelenéséről sok pozitívat hallottunk, és most végre mi is tesztelhettük. Az új Tucson egy kompakt crossover, mely számtalan kivitelezésben és motorizációval kapható és az alapváltozatokon kívül a luxusváltozatok is megtalálhatóak. Az alapváltozatok közül kipróbáltuk a 2.0 CRDi 4WD változatot, melynek ára 4.4 millió forint.

Dizájn és méretek

Az új Hyundai Tucson megjelenése valóban megfogta a szemünket, a különleges, modern vonalvezetéssel és az előrevitt sárvédőkkel. Az autó hossza 4.470 mm, szélessége 1.850 mm és magassága 1.635 mm. Az autó tömege 1.459 kg, mely tökéletesen megfelel a kategóriának. Az autó 4.5 méteres fordulókörével könnyedén megfordul bármilyen helyzetben.

Belüli kialakítás

Az autó belseje modern, különböző szövetekkel és bőrrel borított vezetői ülésekkel és kényelmes utastérrel rendelkezik. Az autóba 8 személy kényelmesen elhelyezhető. Az autó fedélzeti számítógépe a legmodernebb technológiákkal van felszerelve. Az autó elektromos ablakokkal, távirányítós központi zárral, klímaberendezéssel és számos más extra felszereléssel is rendelkezik. A fedélzeti számítógépnek köszönhetően a vezető sebességet, távolságot és üzemanyagfogyasztást is nyomon követheti.

Motorizáció

Az autó 2.0 CRDi motorral rendelkezik, melynek teljesítménye 136 lóerő. A motorhoz egy 6 fokozatú sebességváltó kapcsolódik. Az autó 4WD-ként is rendelkezik, melynek köszönhetően nagyobb biztonságban élvezhetjük a vezetést. Az autó 0-100 km/h-ra 6.9 másodperc alatt gyorsul fel, és a végsebessége 200 km/h. Az autó városi forgalomban 6.2 l/100 km üzemanyag-fogyasztást produkál, míg az országúti menet 8.3 l/100 km-t.

Kényelem és biztonság

Az autó kényelme kiemelkedő, a vezetőülés háttámlája és a kormánykerék is állítható. Az autóban a legmodernebb biztonsági felszerelések is megtalálhatóak, beleértve a 6 légzsákos biztonsági rendszert. Az autóba felszerelt személyi ütközésellenőrző rendszer, aktív sávkövető rendszer és a közlekedési táblák felismerő rendszer is megtalálható. Az autóba szintén beépítették a tolatókamera rendszert, amely lehetővé teszi a vezető számára, hogy könnyebben parkoljon és tájékozódjon.

Ár/érték arány

Az autó 4.4 millió forintba kerül, ami egyáltalán nem tűnik túl drágnak, ha az autó számtalan jellemzőjét és felszereltségét figyelembe vesszük. Az autó megbízhatóságát és a Hyundai hírnevét figyelembe véve az autó ár/érték aránya remekül működik.

Összegzés

Az új Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD egy nagyszerű autó, mely sokoldalúságával és kényelmével felveszi a versenyt a mai kategóriában szereplő autókkal. Az autóba beépített modern technológiák és a számtalan extra felszerelésnek köszönhetően a vezetés mindig biztonságos és kényelmes lesz. Az autó érték/ár aránya is kiváló, így az autó biztosan remek választás egy új autó vásárlásánál.

Leave a Reply