1999 Hyundai Coupe FX 2.0
1999 Hyundai Coupe FX 2.0 from www.carthrottle.com

A Hyundai Coupe egy közepes méretű sportkocsi, amelyet az első alkalommal 1999-ben mutattak be. Az autót a Hyundai Motor Company tervezte, gyártotta és forgalmazta. A modell egy keskeny karosszériával és háromajtós konfigurációval rendelkezik, ami a legjobb megoldás a szórakozásra. A Hyundai Coupe különleges műszaki adatait a következőkben ismertetjük.

Méret

A Hyundai Coupe mérete az autó hossza alapján mérhető. A típus hossza 4,26 méter, szélessége 1,72 méter, magassága 1,31 méter és a tengelytávja 2,51 méter. Az autó össztömege 1139 kg.

Motor

A Hyundai Coupe 1.6 motorral rendelkezett, amely 97 lóerős teljesítményt és egy 145 Nm-es forgatónyomatékot biztosított. Az autó egy 5 sebességes manuális váltóval volt felszerelve. Az autó 0-100 km/h-s gyorsulása 9,2 másodperc alatt volt elérhető. A Hyundai Coupe végsebessége 175 km/h volt.

Felfüggesztés

Az autó elöl MacPherson-felfüggesztéssel és hátul csatolt lengőkar-felfüggesztéssel volt felszerelve. Az autó elöl-hátul egyaránt 16 collos keréktárcsákkal és 195/55R15-ös abroncsokkal volt ellátva.

Fékek

A Hyundai Coupe elöl-hátul tárcsafékekkel rendelkezett. Az autó elöl-hátul egyaránt négydugattyús féknyergekkel volt felszerelve.

Segélyhívás és biztonság

A Hyundai Coupe különböző biztonsági berendezésekkel volt felszerelve, beleértve az ABS-t, az elektronikus fékerő-elosztást (EBD), a kipörgésgátlót (ESP) és a hátsó ütközésvédelmet (CBC). Az autó egy segélyhívó rendszerrel is felszerelt volt, amely lehetővé tette a sofőrök számára, hogy gyorsan és hatékonyan kapcsolatba lépjenek a mentőszolgálattal bármilyen baleset esetén.

Üzemanyag-fogyasztás

A Hyundai Coupe 1.6-os üzemanyag-fogyasztása 7,2 literes / 100 km városi körülmények között és 5,2 literes / 100 km autópályán. A típus átlagos üzemanyag-fogyasztása 6,3 literes / 100 km.

Kényelem

A Hyundai Coupe kényelmi funkciókkal is felszerelt volt, beleértve az elektromos ablakokat, az elektromos tükröket, az automata klímaberendezést, a központi zárat és a rádiót. Az autóban lévő ülésrendszer kényelmes volt, a vezetőülés háttámlája állítható és a kormánykerék is állítható magasságban és mélységben. A Hyundai Coupe különböző opcionális extrákkal is rendelkezett, beleértve az ülésfűtést, a navigációs rendszert és a bőrüléseket.

Ár

A Hyundai Coupe 1999-ben megjelent, és ekkor az ára 5400 euró volt. Az autó azonban a mai napig nagyon népszerű, és a használt példányok ára is elég magas, 1000-1500 euró között mozog.

Összegzés

Az 1999-es Hyundai Coupe 1.6-os műszaki adatai között megtalálható a méret, a motor, a felfüggesztés, a fékek, a segélyhívás és a biztonság, az üzemanyag-fogyasztás, a kényelem és az ár. Az autó mai napig nagyon népszerű, és kiváló választás a szórakozásra és az autózásra.

Leave a Reply